• Agencija za knjigovodstvene i računovodstvene usluge
  • +024/811-898
  • 24400 Senta, Petefi Šandora 48
  • PIB: 103523179

PREGLED NADLEŽNIH ORGANA ZA IZDAVANJE POTVRDA O REZIDENTNOSTI U DRŽAVAMA SA KOJIMA REPUBLIKA SRBIJA IMA POTPISAN UGOVOR O IZBEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA (UGOVORI U PRIMENI)

Početna Vesti

Imajući u vidu da privredna društva rezidenti Republike Srbije poslovno sarađuju sa partnerima koji nisu rezidenti Republike Srbije, gde se prilikom vršenja plaćanja, u cilju izbegavanja dvostrukog oporezivanja (u pitanju su države sa kojima Republika Srbija ima potpisan ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koji je u primeni), traži da isplatioc prihoda prezentuje potvrdu o rezidentnosti primaoca prihoda dajemo pregled državnih organa nadležnih za davanje tumačenja i primenu ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, uključujući i izdavanje potvrda o rezidentnosti. Pregled nadležnih organa možete pogledati ovde.

U pitanju su organi koji su u skladu sa članom 3. Ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa svim državama izričito navedeni za davanje tumačenja, primenu ugovora i izdavanje potvrda o rezidentnosti.