• Agencija za knjigovodstvene i računovodstvene usluge
  • +024/811-898
  • 24400 Senta, Petefi Šandora 48
  • PIB: 103523179

OBAVEŠTENJE ZA KOMITENTE U VEZI RADNOG VREMENA ZA VREME DRŽAVNOG PRAZNIKA

Početna Vesti

Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 43/2001, 101/2007 i 92/2011 - dalje: Zakon), u članu 1. stav 1. propisano je da se u Republici Srbiji praznuje državni praznik Sretenje - Dan državnosti Srbije.

Prema stavu 2. ovog člana, Sretenje - Dan državnosti Srbije praznuje se 15. i 16. februara, a prema članu 3. ovog zakona to su neradni dani za sve zaposlene.

Sretenje - Dan državnosti - 15. i 16. februar, ove godine (2018) pada u četvrtak i petak, i neradna su ta dva dana za sve zaposlene.

Zakonom je predviđeno da u dane praznika koji su po zakonu neradni dani ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga (član 3. stav 1. Zakona).

Zakonom je takođe predviđeno, da su državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga dužni da, u skladu sa zakonom i propisima donesenim na osnovu zakona, obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane praznika ako ne bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluga nastale štetne posledice za građane i državu.

Privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad, mogu da rade i u dane praznika.  

Imajući navedeno u vidu obaveštavamo naše komitente da K&N Gere Poslovni sistem d.o.o.  na dan 15. i 16. februara neće raditi. U vreme državnog praznika biće organizovano dežurstvo u vremenu od 7 do 15 časova.